Karkówka z grila

Pyszna grillowana karkówka


Na 4 porcje, składniki :
  • Karkówka ( 600 G )
  • marynata do mięsa z grilla
  • ketchup chili ostry
  • maggi ( 3 łyżki )
  • miód ( 4 łyżki )
  • musztarda ( 8 łyżek )
  • olej ( 2 łyżki )
  • pieprz
  • ziarenka smaku ( 1 łyżeczka )
Sposób przygotowania :
  1. Karkówkę pokrój w plastry i rozbij delikatnie tłuczkiem
  2. Składniki marynaty wymieszać
  3. Plastry posmaruj marynatą i wstaw do lodówki na około 12 godzin
  4. Wyjmij karkówkę i piecz na rozgrzanym ruszcie 10 - 15 minut
  5. Podaj z ulubioną sałatką i pieczonymi ziemniakami


Zobacz też :

Komentarze